Πρόσφατα Τεύχη

Δείτε με μία ματιά τα πιο πρόσφατα τεύχη από το Ασφαλιστικό Marketing

Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Οκτωβρίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Σεπτεμβρίου  2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2016Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Ιουνίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Μαΐου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Απριλίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Μαρτίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Φεβρουαρίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Ιανουαρίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Δεκεμβρίου 2015 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Οκτωβρίου 2016

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο Newsletter του Ασφαλιστικού Μάρκετινγκ για να λαμβάνετε sneak peaks από τα νέα μας τεύχη αλλά και να μαθαίνετε πρώτοι  για τις προνομιακές μας εκπτώσεις.

[ninja-inline id=786]

Καθοριστικός ο συμπληρωματικός ρόλος της ιδιωτικής ασφάλισης

Η ιδιωτική ασφάλιση έχει αποδείξει ότι μπορεί να προσφέρει εναλλακτικές λύσεις στα σοβαρά προβλήματα πρόσβασης σε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας που αντιμετωπίζει ο πολίτης.

Ποιος θα επιβαρυνθεί από την αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ από 13% σε 23% στα τιμολόγια των Νοσοκομείων;

Η Generali ως μια ασφαλιστική δύναμη με στέρεες βάσεις και πελατοκεντρική αντίληψη απορρόφησε στην παρούσα φάση την αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ. Στο τρέχον, μικροοικονομικό περιβάλλον ο βαθμός επιβάρυνσης του ασφαλισμένου θα εξαρτηθεί από την πολιτική κάθε εταιρείας. Θα πρέπει εδώ να σημειωθεί ότι σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες ο ΦΠΑ είναι υπερβολικά υψηλός, διαμορφώνοντας, μακροπρόθεσμα, ένα μη ευνοϊκό περιβάλλον για την παροχή προσιτών αλλά και ποιοτικών υπηρεσιών υγείας στο μέσο πολίτη. Όσο, λοιπόν, κι αν οι ασφαλιστικές εταιρείες από την πλευρά τους ενσωματώσουν την αύξηση του ΦΠΑ στις ανανεώσεις των συμβολαίων, οι φοροεισπρακτικές πολιτικές δημιουργούν, μελλοντικά, τον κίνδυνο επιβάρυνσης του προϋπολογισμού των ασθενών.

Ελένη Μάνου, Generali

Ελένη Μάνου,
Τεχνική Διευθύντρια Ατομικών Ασφαλίσεων Ζωής, Generali Hellas

Είναι έτοιμοι οι κλάδοι Ιδιωτικής Περίθαλψης και Ιδιωτικής Ασφάλισης να καλύψουν τα κενά και να ανταποκριθούν στις ελλείψεις της δημόσιας Υγείας;

Η ιδιωτική ασφάλιση έχει αποδείξει ότι μπορεί να προσφέρει εναλλακτικές λύσεις στα σοβαρά προβλήματα πρόσβασης σε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας που αντιμετωπίζει ο πολίτης. Σήμερα, το σημαντικότερο πρόβλημα είναι η συνεχής υποβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας. Οι ασφαλιστικές εταιρείες έχουν εκδηλώσει την πρόθεσή τους να συνεργαστούν με τα δημόσια νοσοκομεία, μία συνεργασία που νομοθετήθηκε, ποσοτικοποιήθηκε και ως έσοδο για τα δημόσια νοσοκομεία αλλά ποτέ δεν λειτούργησε στην πράξη, όχι με ευθύνη των ασφαλιστικών εταιρειών.

Η Generali από την πλευρά της, προσαρμόστηκε άμεσα στις απαιτήσεις που γέννησε η οικονομική κρίση, με την προώθηση στην αγορά καινοτόμων ασφαλιστικών προϊόντων ασφάλισης υγείας που συνδυάζουν τις πληρέστερες καλύψεις με το πλέον προσιτό ασφάλιστρο.Πρώτη δημιούργησε ασφαλιστικά προγράμματα που προβλέπουν την αποκλειστική συνεργασία με μεγάλους Ομίλους παροχής ιατρικών υπηρεσιών και την απευθείας ενεργοποίηση των υπηρεσιών του ασφαλιστηρίου με τη χρήση της κάρτας ασφαλισμένου, μειώνοντας σημαντικά το ύψος του καταβαλλόμενου ασφαλίστρου. Η σειρά εξωνοσοκομειακών προϊόντων ΗEALTH και η νοσοκομειακή σειρά MEDICAL αποτέλεσαν καινοτόμες λύσεις, προσφέροντας έναν πλήρη μηχανισμό υγείας στον ασφαλισμένο με προληπτικούς ελέγχους,απεριόριστες ιατρικές επισκέψεις, 100% νοσοκομειακή κάλυψη και πρόσβαση σε τριτοβάθμια κάλυψη. Σήμερα, η Generali έρχεται να βάλει για άλλη μια φορά τη σφραγίδα της στις εξελίξεις εισάγοντας την οικογενειακή σειρά FAMILY, η οποία εξασφαλίζει όλα τα μέλη της οικογένειας με ένα πολύ οικονομικό ασφάλιστρο και ένα κοινό συμβόλαιο. Η προϊοντική μας πολιτική αποτελεί δείγμα καλής πρακτικής για το πώς ο ιδιωτικός κλάδος ασφάλισης μπορεί να συμπληρώσει αποτελεσματικά το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, προς όφελος, πάντα, του ασφαλισμένου.

Το τρίτο μνημόνιο φέρνει μόνο προβλήματα ή και ευκαιρίες για τον κλάδο;

Το νέο μνημόνιο συνεργασίας με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ΕΜΣ) περιλαμβάνει λειτουργικές αναβαθμίσεις και διοικητικές μεταρρυθμίσεις στην Υγεία, ενώ προωθεί και τη συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, μέσω αναθέσεων προς ιδιώτες παρόχους ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης με οικονομικά αποδοτικό τρόπο. Οι αλλαγές αυτές αναμένεται να βελτιώσουν τη λειτουργία και αποτελεσματικότητα του συστήματος υγείας στη χώρα μας. Ωστόσο, καθώς οι δημόσιες δαπάνες για την Υγεία το 2015 υπολογίζεται να κλείσουν μόλις στο 4% του ΑΕΠ (μ.ο. Ε.Ε. 6,9% του ΑΕΠ), ο συμπληρωματικός ρόλος της ιδιωτικής ασφάλισης αναμένεται να είναι καθοριστικός για την κάλυψη της ζήτησης. Η ευκαιρία για τις εταιρείες του κλάδου βρίσκεται ακριβώς στη δημιουργία καινοτόμων προϊοντικών λύσεων. Στην Generali έχουμε αφουγκραστεί πλήρως αυτή την ανάγκη, προσφέροντας ασφαλιστικά προγράμματα με καλύψεις που ξεκινούν από τους εξειδικευμένους προληπτικούς ελέγχους και την πρωτοβάθμια περίθαλψη και φτάνουν μέχρι και την τριτοβάθμια περίθαλψη, με μεγάλο χρονικό εύρος.

* Σήμερα, το σημαντικότερο πρόβλημα είναι η συνεχής υποβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας.*

ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Βαθμολογία Αναγνωστών 0 Ψήφοι