Πρόσφατα Τεύχη

Δείτε με μία ματιά τα πιο πρόσφατα τεύχη από το Ασφαλιστικό Marketing

Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Οκτωβρίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Σεπτεμβρίου  2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2016Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Ιουνίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Μαΐου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Απριλίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Μαρτίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Φεβρουαρίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Ιανουαρίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Δεκεμβρίου 2015 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Οκτωβρίου 2016

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο Newsletter του Ασφαλιστικού Μάρκετινγκ για να λαμβάνετε sneak peaks από τα νέα μας τεύχη αλλά και να μαθαίνετε πρώτοι  για τις προνομιακές μας εκπτώσεις.

[ninja-inline id=786]

Κατά καιρούς έχουμε αναφερθεί στις απάνθρωπες συνθήκες που επικρατούν σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία στην Ελλάδα. Σε κάθε νομό που επισκεπτόμαστε για τις ανάγκες του ρεπορτάζ «Επαρχία Αγάπη μου» η απάντηση που παίρνουμε από τους κατοίκους είναι η ίδια. Τα νοσοκομεία υπολειτουργούν.

Eίναι τόσα πολλά τα περιστατικά που μας έχουν εξιστορήσει Ασφαλιστές ανά την Ελλάδα και τόσες πολλές οι φορές που έχου- με γράψει για αυτή την κατάσταση που πραγματικά πιστεύαμε ότι αρχίζαμε να υπερβάλουμε. Και δυστυχώς δεν υπερβάλαμε. Σε πρόσφατη μελέτη που εκπόνησε σε 61 Δημόσια Νοσοκομεία και έδωσε στη δημοσιότητα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΝ) η κατάσταση στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) είναι το λιγότερο τραγική. Στο πιο νευραλγικό κομμάτι της δημόσιας ασφάλισης, εκεί που ο κόσμος στρέφεται αυθόρμητα κάθε φορά που ένα απρόοπτο περιστατικό διακόπτει την καθημερινότητά του, το κρατικό σύ- στημα υγείας δείχνει να μην μπορεί να ανταποκριθεί. Καθυστερεί, βάζει σε κίνδυνο ανθρώπι- νες ζωές και βαπτίζει «επαγγελματίες νοσηλευτές» διοικητικούς υπαλλήλους προκειμένου να αντεπεξέλθει στις μεγάλες ανάγκες του κόσμου.

* Σύμφωνα με μελέτη σε 61 Δημόσια Νοσοκομεία  η κατάσταση στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) είναι το λιγότερο τραγική*

Τι αποκαλύπτει η Έρευνα

Σύμφωνα λοιπόν με τις καταγγελίες της Ομοσπονδίας, οι συνθήκες που επικρατούν στην πλειονότητα των Δημόσιων Νοσοκομείων θα μπορούσαν να συγκριθούν με αυτές τριτοκοσμικής χώρας:

• Διοικητικοί υπάλληλοι χωρίς καμία ειδίκευση «βαπτίζονται» επαγγελματίες νοσηλευ- τές προκειμένου να κάνουν τη διαλογή των ασθενών ανά περιστατικό.

• Οι γιατροί στα ΤΕΠ σε νοσοκομεία εκτός των μεγάλων πόλεων είναι συνήθως Αγροτικοί ή γιατροί ειδικοτήτων.

• Οι ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό αναγκάζουν τους συνοδούς των ασθε-νών να αναλάβουν καθήκοντα τραυματιοφορέων.

• Οι καθυστερήσεις σε κλήσεις για το ΕΚΑΒ είναι δραματικές. Υπάρχει έλλειψη προσωπικού 70%.

• Οι ελλείψεις σε βασικά αναλώσιμα και σε βασικά ιατρικά μηχανήματα αναγκάζουν τους γιατρούς να ζητήσουν τη μεταφορά ασθενών σε γειτονικά νοσοκομεία με ό,τι κινδύνους εγκυμονεί η μεταφορά.

• Ο μέσος όρος αναμονής στα «επείγοντα» είναι από 5 έως 8 ώρες.

• Στα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής από την ώρα που εισέρχεται ο ασθενής στα επείγοντα μέχρι την «πολυπόθητη» εισαγωγή του υπάρχει αναμονή περίπου 12 ώρες.

• Και τέλος, η ελλιπής φύλαξη των δημόσιων νοσοκομείων έχει δημιουργήσει περιστατικά αστέγων οι οποίοι βρίσκουν καταφύγιο στα εν λόγω τμήματα.

Και ενώ η κατάσταση μοιάζει απελπιστική, υπάρχει ένα άλλο σύστημα υγείας, πιο ιδιωτικό, που αντιμετωπίζει τους ασθενής του με συνέπεια, αξιοπρέπεια και άψογο συντονισμό. Ένα ιδιωτικό σύστημα υγείας που ενώ θα έπρεπε να συνυπάρχει και να λειτουργεί συμπληρωματικά με το δημόσιο, τείνει να το αντικαταστήσει καθώς ο κόσμος στρέφεται σιγά σιγά σε ιδιωτικά συμβόλαια υγείας προκειμένου να εξασφαλίσει μια αξιοπρεπή μεταχείριση σε περίπτωση ασθένειας ή ατυχήματος. Μια στροφή του κόσμου η οποία λειτουργεί ως η μόνη εναλλακτική λύση στην αποφυγή των παραπάνω αποκαλύψεων που όλοι γνωρίζαμε ότι υπάρχουν αλλά μέχρι πρόσφατα δεν είχαν καταγραφεί επίσημα από αρμόδια ομοσπονδία.

Και εδώ έρχεται το μεγάλο ερώτημα. Αφού είναι γνωστή η κατάρρευση του δημόσιου συστήματος Υγείας, αφού το καράβι έχει βουλιάξει και δεν μπορεί να σωθεί, γιατί η κυβέρνηση επιμένει ότι μπορεί να το σώ- σει; Γιατί εθελοτυφλεί σε ένα θέμα τόσο λεπτό όσο η δημόσια υγεία αρνείται κάθε είδους συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα; Γιατί βάζει τους πολίτες αυτής της χώρας σε αυτό τον κίνδυνο;

 

ΒΑΜΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Βαθμολογία Αναγνωστών 0 Ψήφοι