Πρόσφατα Τεύχη

Δείτε με μία ματιά τα πιο πρόσφατα τεύχη από το Ασφαλιστικό Marketing

Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Οκτωβρίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Σεπτεμβρίου  2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2016Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Ιουνίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Μαΐου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Απριλίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Μαρτίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Φεβρουαρίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Ιανουαρίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Δεκεμβρίου 2015 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Οκτωβρίου 2016

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο Newsletter του Ασφαλιστικού Μάρκετινγκ για να λαμβάνετε sneak peaks από τα νέα μας τεύχη αλλά και να μαθαίνετε πρώτοι  για τις προνομιακές μας εκπτώσεις.

[ninja-inline id=786]

Μη μετανιώνεις…

Υπάρχουν τρόποι για να βρείτε τη χρυσή τομή μεταξύ της δουλειάς και των προσωπικών σχέσεων.

Οταν έκανα τα πρώτα μου βήματα ως CEO της Quest Diagnostics, δουλεύοντας σκληρά για να ανακάμψει η τότε προβληματική εταιρεία, η κόρη μου έπασχε από μία επικίνδυνη για τη ζωή της ασθένεια. Ήταν πρωτοετής στο Κολέγιο σε μία απομακρυσμένη πόλη. Όπως θα έκανε κάθε γονιός, έτρεξα δίπλα της.

Καθώς καθόμουν εκεί, ατενίζοντας το αβέβαιο μέλλον της, με έπιασαν τύψεις, γιατί σκέφτηκα τη συχνή απουσία μου όταν ήταν μικρή. Της μίλησα ειλικρινά γι’ αυτές τις τύψεις. Αν και ανακουφίστηκα που άκουσα ότι ένιωθε πως ήμουν πάντα εκεί γι’ αυτήν, ποτέ δεν πήρα ξανά ως δεδομένο ότι οι συγκρούσεις της εργασίας με την προσωπική ζωή θα επιλύονταν από μόνες τους.

Συνεπώς τι συμβουλή να δώσω για το πώς να αντιμετωπίσετε αυτές τις συγκρούσεις;
Τέτοιες συμβουλές είναι πολλές και γνωστές: βρείτε χρόνο για δραστηριότητες εκτός δουλειάς, γυμναστείτε για να ελαττώσετε το άγχος, μάθετε να λέτε «όχι», διαχειριστείτε το χρόνο πιο αποτελεσματικά. Όλες είναι τέλειες ιδέες.

Παρ’ όλα αυτά, η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει μαγική συνταγή, ιδιαίτερα για τους διευθύνοντες συμβούλους ή όσους βρίσκονται σε τόσο απαιτητικές θέσεις. Αντιθέτως, αυτό που μπορώ να δώσω είναι κάποιες εναλλακτικές για να σκεφτείτε το πρόβλημα, ορισμένες κατευθυντήριες γραμμές να έχετε κατά νου σε όλη σας τη σταδιοδρομία:

Να είστε ρεαλιστές με την εργασία σας

Από την εμπειρία μου, οι άνθρωποι καταφέρνουν να φτάσουν σε κορυφαίες θέσεις δουλεύοντας πάρα πολύ σκληρά. Όμως πρέπει να αναγνωρίσετε ότι δεν μπορείτε να κάνετε τα πάντα, αλλιώς τα αποτελέσματα πιθανότατα θα είναι αφενός καταστροφικά σε προσωπικό επίπεδο και αφετέρου πολύ άσχημα για την εταιρεία σας.

Μην αναμένετε το τέλειο στην προσωπική σας ζωή

Να περιμένετε ότι κάποιες φορές δεν θα είναι αυτό που θέλετε. Προσπαθήστε να κάνετε κάτι καλύτερο. Σκεφτείτε το ως μία συνεχή βελτίωση. Βοηθάει, βέβαια, αν έχετε αγαπημένα πρόσωπα που σας κατανοούν και δεν σας κρατούν σε ένα απίστευτο επίπεδο αλλά ούτε και σας αφήνουν εντελώς.

* Η εργασία προσφέρει στήριξη στους αγαπημένους μας, αποτελεί μεγάλο μέρος της προσωπικότητάς μας και πολλές φορές διαμορφώνει την κοινωνική μας ζωή. *

Αλλάξτε την ισορροπία

Εδώ και δεκαετίες, η επίλυση των διαφορών μεταξύ της επαγγελματικής και της προσωπικής ζωής χαρακτηρίζεται ως ένα ερώτημα «ισορροπίας». Ωστόσο η εργασία και η προσωπική ζωή είναι άρρηκτα συνυφασμένες μεταξύ τους έννοιες. Η εργασία προσφέρει στήριξη στους αγαπημένους μας, αποτελεί μεγάλο μέρος της προσωπικότητάς μας και πολλές φορές διαμορφώνει την κοινωνική μας ζωή. Τα έξυπνα τηλέφωνα και άλλες συσκευές που μας δένουν στενά με την εργασία μάς κρατούν, επίσης, σε άμεση επαφή με την εκτός εργασία ζωή μας. Για παράδειγμα, κρατάω όλες τις προσωπικές και επαγγελματικές μου υποχρεώσεις σε ένα μόνο, κοινό ημερολόγιο, αντιμετωπίζοντας κάθε μία από αυτές ως απαράβατες. Η πρόκληση είναι να συνενώσεις τη δουλειά και την προσωπική ζωή με αποτελεσματικό τρόπο, όχι να επιτύχεις έναν διαχωρισμό που είναι λιγότερο εφικτός.

Να είστε παρόντες

Όταν βρίσκεστε με οικογένεια και φίλους να είστε 100% εκεί – ψυχή τε και σώματι. Μη χάνεστε σκεφτόμενοι τη δουλειά. Στον αντίποδα, μην αντιμετωπίζετε τις οικογενειακές συναντήσεις σαν να είναι επαγγελματική συνάντηση, όπου ελέγχετε καθένα από τα αγαπημένα σας πρόσωπα όπως, θα κάνατε και με τη διοικητική σας ομάδα.

Μην ξεχνιέστε

Αυτό που συχνά χάνεται στη διελκυστίνδα μεταξύ επαγγελματικών και προσωπικών σχέσεων είναι η ευεξία σας – του σώματος και του πνεύματος. Χάνετε ημέρες γυμναστηρίου, καθυστερείτε τις ιατρικές σας εξετάσεις, σπάνια διαβάζετε κάποιο βιβλίο που δεν σχετίζεται με το αντικείμενο της δουλειάς και δεν βρίσκετε χρόνο για περισυλλογή.

«Νους υγιής εν σώματι υγιεί» συνεχίζει να αποτελεί μία συμβουλή που είναι διαχρονική και εύκολη να την παραβλέψει κανείς προς όφελος της δουλειάς ή των προσωπικών σχέσεων.

Σήμερα, από το θέση του πρύτανη της Σχολής Διοίκησης του Πανεπιστημίου της Βοστώνης, ασχολούμαι με μία δουλειά που είναι απαιτητική αλλά και εξαιρετικά ικανοποιητική. Και έχω μία ζωή που περιλαμβάνει την κόρη μου (η οποία ευτυχώς ξεπέρασε το πρόβλημα υγείας, τον γιο μου, τρία εγγόνια και την εδώ και 42 χρόνια γυναίκα μου. Ποιος θα μπορούσε να ζητήσει κάτι παραπάνω;

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Βαθμολογία Αναγνωστών 0 Ψήφοι