Πρόσφατα Τεύχη

Δείτε με μία ματιά τα πιο πρόσφατα τεύχη από το Ασφαλιστικό Marketing

Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Οκτωβρίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Σεπτεμβρίου  2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2016Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Ιουνίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Μαΐου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Απριλίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Μαρτίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Φεβρουαρίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Ιανουαρίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Δεκεμβρίου 2015 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Οκτωβρίου 2016

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο Newsletter του Ασφαλιστικού Μάρκετινγκ για να λαμβάνετε sneak peaks από τα νέα μας τεύχη αλλά και να μαθαίνετε πρώτοι  για τις προνομιακές μας εκπτώσεις.

12 − 11 =

fifteen − 3 =

Μη βασίζετε τις επιχειρηματικές συνεργασίες στην προσωπική χημεία

Βάλτε στην άκρη συναισθηματισμούς και προσωπικές φιλίες. Εδώ μιλάμε για business!

Όταν ακούω ότι δύο CEOs σχεδιάζουν μια συμφωνία, εν μέρει, επειδή ταιριάζουν και περνούν καλά έχοντας καλές προσωπικές σχέσεις, εγώ μαζεύομαι.

Φυσικά, η καλή προσωπική σχέση μπορεί να σας βοηθήσει να δείτε τις ευκαιρίες μιας αρμονικής συνεργασίας ή να μπορέσετε από κοινού να κερδίσετε ένα δύσκολο deal. Και σε μακροχρόνιες συνεργασίες, να διαχειριστείτε καλά τις αναπόφευκτες και απρόβλεπτες περιστάσεις. Αλλά «το επιχειρείν» δεν βασίζεται στη χημεία, πολλώ δε μάλλον όταν η χημεία είναι μεταξύ λίγων –από όσους εμπλέκονται– στη λήψη αποφάσεων για τη διαχείριση μιας σημαντικής συμφωνίας.

Η «εμπιστοσύνη» είναι ένα συναίσθημα μεταξύ ατόμων, αλλά δεν μπορεί από μόνη της να υποστηρίξει οργανωμένα επιχειρηματικά και επικερδή συμφέροντα.

Λοιπόν, πώς μπορείτε, πέρα από τη χημεία, την εμπιστοσύνη και την προσωπική σχέση, να διατηρήσετε τις εταιρικές σχέσεις;

Σύμφωνοι, κάθε συνεργασία ή συγχώνευση απαιτεί προσωπική προσπάθεια από την πλευρά σας για να επιλέξετε έναν επιχειρηματικό εταίρο και να διατηρήσετε τη σχέση σας.

Αλλά θα αντιμετωπίσετε δύσκολες αναλύσεις, νομικές καταστάσεις κατά τη διαχείριση των εργασιών.

Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε κάθε όρο και να ζητήσετε αναφορές μέσα από σκληρές ερωτήσεις. Αυτή η κριτική προσέγγιση μπορεί να φαίνεται σαν κακή συμπεριφορά σε σχέση με κώδικες που άπτονται στην αυστηρή προσωπική σφαίρα. Δεν είναι για την επιχείρηση. Είναι μια καλή πρακτική επιβίωσης σε ανταγωνιστικές καταστάσεις.

Ιδού, μερικοί τρόποι για να βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει τη σωστή επιλογή ΠΡΙΝ υπογράψετε με κάποιον συμβόλαιο συνεργασίας:

Ρωτήστε τον εαυτό σας, κάντε του δύσκολες ερωτήσεις, που θα δείξουν απιστία

Ερωτήσεις που μπορεί, ενδεχομένως, να τεθούν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Πώς πιστεύετε πως θα απαντούσαν οι εταίροι σας; Ποιες άλλες επιλογές έχουν ή μπορούν να αναπτύξουν; Ποιες φατρίες στο εσωτερικό του οργανισμού μπορεί να συνηγορούν υπέρ ή κατά της σχέσης σας;

Οι σοβαροί εταίροι, σέβονται την επιμέλειά σας και τη σοβαρή δουλειά σας 

Και θα πρέπει να περιμένετε (ή και να απαιτείτε) την ανάλογη σοβαρότητα και από αυτούς.

Εμπιστευτείτε τους συνεργάτες σας, αλλά μόνο αφού η οργάνωση της σχέσης, έχει  δημιουργήσει καλές πρακτικές διαχείρισης

Από μόνη της, η εμπιστοσύνη δεν είναι αξιόπιστη, και η υπερβολική εμπιστοσύνη μπορεί να είναι αντιπαραγωγική. Η προσωπική σας εκτίμηση μπορεί να φύγει ή οι περιστάσεις μπορούν να αλλάξουν για να κάνουν τη σχέση σας, μια πολύ δαπανηρή υπόθεση, για εσάς και την επιχειρηματική σας ιδιότητα. Μπορείτε, λοιπόν να διαχειριστείτε τη σχέση σας για να εξασφαλίσετε την καλή επικοινωνία και να ενθαρρύνετε την αμοιβαία ανοχή και την αμοιβαιότητα στη συνεργασία σας.

* Αφού η συμφωνία έχει υπογραφεί, να αναμένετε, οι εταίροι σας να υποστηρίξουν τα συμφέροντά τους. *

Εξερευνήστε τι επιλογές θα είχατε με άλλους εταίρους

Η συμμετοχή σε διαπραγματεύσεις μπορεί να είναι οδυνηρή για τη… «φιλική σας σχέση» ή μπορεί ακόμη και να σας αποκλείσει από μια συμφωνία. Πρέπει να αξιολογήσετε αυτές τις επιλογές στην εσωτερική ανάλυσή σας. Η έλλειψη μιας σοβαρής αξιολόγησης των εναλλακτικών λύσεων, είναι ένα σίγουρο σημάδι μιας κακής αναζήτησης εταίρων.

Προστατέψτε τον εαυτό σας μέσω των νομικών όρων της συμφωνίας με την οικοδόμηση αυστηρών μηχανισμών για κοινή διακυβέρνηση 

Μια προσωπική πινελιά, οι καλές προθέσεις, και οι ενθουσιώδεις ομάδες, δεν είναι ποτέ αρκετό. Αυτά θα πρέπει να υποστηρίζονται από μια σαφή κατανομή των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεων, αποτελεσματικών διαύλων επικοινωνίας, καθώς και καλές διαδικασίες, «στην περίπτωση που…».

Αξιολογήστε προσεκτικά τους αληθινούς πόρους και τις δυνατότητες των εταίρων

Η αξιολόγησή σας μπορεί να περιλαμβάνει μια εξωτερική ανάλυση από ανεξάρτητους φορείς. Οι νομικές ρήτρες προστατεύουν ενάντια σε έναν συνεργάτη, όταν αυτός λειτουργήσει όπως εσείς δεν θα πιστεύατε ποτέ πως θα λειτουργούσε.

Αφού η συμφωνία έχει υπογραφεί, να αναμένετε, οι εταίροι σας να υποστηρίξουν τα συμφέροντά τους και να χρησιμοποιήσουν την επιρροή τους

Η ιδιοτέλειά τους μπορεί να τους οδηγήσει να κάνουν κάτι περίεργο, δεν έχει σημασία τι λέγεται «πριν των υπογραφών». Μπορεί να εκπλαγείτε ευχάριστα αργότερα με την ανοχή των εταίρων σας υπέρ σας, αλλά δεν θα πρέπει να εκπλαγείτε, αν επιδιώξουν τα δικά τους στρατηγικά συμφέροντα. Αυτού του είδους η ανάλυση είναι ένα αντίδοτο στο σύνδρομο της «τυφλής αγάπης». Ενεργώντας με αυτό τον τρόπο, σας εξασφαλίζει ότι θα έχετε μια καλή κατανόηση του συνεταίρου σας, το οποίο με τη σειρά του σας δίνει τη δυνατότητα να διαπραγματεύεστε και να διαχειρίζεστε έναν παραγωγικό συνδυασμό.

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Βαθμολογία Αναγνωστών 0 Ψήφοι