Πρόσφατα Τεύχη

Δείτε με μία ματιά τα πιο πρόσφατα τεύχη από το Ασφαλιστικό Marketing

Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Οκτωβρίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Σεπτεμβρίου  2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2016Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Ιουνίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Μαΐου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Απριλίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Μαρτίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Φεβρουαρίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Ιανουαρίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Δεκεμβρίου 2015 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Οκτωβρίου 2016

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο Newsletter του Ασφαλιστικού Μάρκετινγκ για να λαμβάνετε sneak peaks από τα νέα μας τεύχη αλλά και να μαθαίνετε πρώτοι  για τις προνομιακές μας εκπτώσεις.

[ninja-inline id=786]

Novartis Ηellas: Εταιρική Υπευθυνότητα για βιώσιμη ανάπτυξη

Η Novartis έχει υιοθετήσει τη φιλοσοφία του βιώσιμου επιχειρείν και επιδιώκει να χτίζει την ευημερία της μακροπρόθεσμα και όχι με εφήμερες δράσεις.

H Εταιρική Υπευθυνότητα, η προσπάθεια δηλαδή των επιχειρήσεων να ενσωματώσουν τις κοινωνικές και περιβαλλοντικές τους ανησυχίες στις δραστηριότητες και στις επαφές τους με όλους τους κοινωνικούς εταίρους, έχει αναδειχθεί ως κύριο ζητούμενο για τις επιχειρήσεις. Και αυτό, γιατί μια υπεύθυνη προσέγγιση στο επιχειρείν με κοινωνική δράση, σημαίνει μεγαλύτερη και βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη. Στις μέρες μας μάλιστα η σπουδαιότητα της κοινωνικά υπεύθυνης επιχειρηματικότητας ενισχύεται ακόμα περισσότερο, καθώς η κρίση, εκτός από οικονομική και χρηματοπιστωτική, έχει δεοντολογική και κοινωνική διάσταση. Εδώ ακριβώς διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο το κοινωνικό επιχειρείν και η εταιρική υπευθυνότητα, ώστε να συμβάλλουν καθοριστικά στο σχεδιασμό της στρατηγικής και στα επιχειρηματικά αποτελέσματα. Η Novartis έχει υιοθετήσει τη φιλοσοφία του βιώσιμου επιχειρείν και επιδιώκει να χτίζει την ευημερία της μακροπρόθεσμα και όχι με εφήμερες δράσεις.

Φωτεινή Μπαμπανάρα, Επικεφαλής Επικοινωνίας Novartis Hellas

Φωτεινή Μπαμπανάρα, Επικεφαλής Επικοινωνίας Novartis Hellas

Η Εταιρική Υπευθυνότητα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της επιχειρησιακής της στρατηγικής και της δέσμευσης που έχει απέναντι σε όλους τους κοινωνικούς της εταίρους, να δημιουργεί τη μέγιστη δυνατή αξία σε κάθε της δραστηριότητα. Η προσέγγισή της είναι ολιστική και εστιάζει σε τέσσερις βασικούς πυλώνες: 1) μέριμνα για τους ασθενείς, 2) άνθρωπος και κοινωνία, 3) επιχειρηματική δεοντολογία και 4) προστασία του περιβάλλοντος. Παρά την ύφεση, η Novartis επενδύει στην Ελλάδα και εφαρμόζει την τεχνογνωσία της στους τομείς της επιστήμης και της καινοτομίας, υλοποιώντας πληθώρα δράσεων και σημαντικών πρωτοβουλιών, που τοποθετούν στο επίκεντρο τους ασθενείς και πολίτες σε ανάγκη. Σε αυτές περιλαμβάνονται δωρεές φαρμάκων, εκπόνηση προγραμμάτων πρώιμης πρόσβασης ασθενών σε καινοτόμες θεραπείες, δωρεές προς Δημόσια Νοσοκομεία και Πανεπιστημιακές Κλινικές για τη στήριξη ερευνητικών έργων, στήριξη συλλόγων ασθενών και παροχή δωρεάν διαγνωστικών εξετάσεων σε όλη την Ελλάδα.

Aυτή την περίοδο βρίσκεται σε εξέλιξη το κοινωνικό πρόγραμμα «Μετρήσεις Ζωής», μια πρωτοβουλία της Εταιρείας μας, υπό την αιγίδα του Κέντρου Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π. ΝΟ.) που προσφέρει στους συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν δυσκολίες πρόσβασης στο σύστημα υγείας, δωρεάν ελέγχους. Η ενέργεια πραγματοποιείται με τη στήριξη των Δήμων Αθηναίων, Αιγάλεω, Κοζάνης, Σερρών, Λαμιέων, Ηρακλείου Κρήτης και Πύργου και την επιστημονική υποστήριξη της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας (ΕΠΕ). Στο πλαίσιο του προγράμματος, που «τρέχει» σε 7 πόλεις της Ελλάδας, θα διεξαχθούν 16.000 δωρεάν εξετάσεις. Εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό υποδέχεται σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους τους πολίτες κάθε περιοχής παρέχοντας τη δυνατότητα να υποβάλλονται δωρεάν σε σπιρομέτρηση, οφθαλμολογικό έλεγχο, μέτρηση γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης (ΗbΑ1c) και έλεγχο της αρτηριακής τους πίεσης. Παράλληλα η Novartis υλοποιεί σε συνεργασία με φορείς και συλλόγους ασθενών καμπάνιες ενημέρωσης και εκπαίδευσης του κοινού.

* Η Novartis επενδύει πάνω από 130,2 εκατ. ευρώ στην ελληνική κοινωνία, μέσω R&D, πληρωμών φόρων, μισθοδοσίας, προμηθευτών, δωρεών και χορηγιών. *

Τέτοιες πρωτοβουλίες είναι η εκστρατεία «Αναπνέω», που στοχεύει στην ενημέρωση για τη Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) προσφέροντας παράλληλα δωρεάν σπιρομετρήσεις, η καμπάνια «Αποκαλύψτε το δέρμα σας» με στόχο την άρση των προκαταλήψεων σχετικά με τα δερματικά νοσήματα (ψωρίαση, κνίδωση) καθώς και το νέο πρόγραμμα ενημέρωσης για γυναίκες με καρκίνο του μαστού με τίτλο «Είσαι γυναίκα. Είσαι δύναμη!». Μία από τις μεγαλύτερες δράσεις που υλοποιεί σταθερά και με συνέπεια κάθε χρόνο τα τελευταία 19 χρόνια, είναι η «Ημέρα Εθελοντικής Κοινωνικής Προσφοράς» των εργαζομένων μας, στηρίζοντας έμπρακτα τους συνανθρώπους μας που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη φροντίδας.

Η Novartis επενδύει πάνω από 130,2 εκατ. ευρώ στην ελληνική κοινωνία, μέσω R&D, πληρωμών φόρων, μισθοδοσίας, προμηθευτών, δωρεών και χορηγιών. Οι επενδύσεις της Εταιρείας για τη διεξαγωγή 104 κλινικών μελετών ξεπερνούν τα 9,3 εκατ. ευρώ, ενώ συνεργαζόμαστε και με ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες για την παραγωγή και προώθηση φαρμακευτικών σκευασμάτων, μέσα από επένδυση 52 εκατ. ευρώ. Η Εταιρεία διατηρεί το ποσοστό των αγορών της από εγχώριους προμηθευτές στο 88% ενισχύοντας περαιτέρω την εγχώρια αγορά ενώ παράλληλα στηρίζει πάνω από 30 φορείς/συλλόγους ασθενών. Επιπλέον, μετεκπαιδεύει συνεχώς τους εργαζομένους της, ποσοστό 28,9% των οποίων έχει παρακολουθήσει τουλάχιστον ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Στον πυλώνα περιβάλλον, επιδιώκουμε τη λελογισμένη χρήση φυσικών πόρων και την ελαχιστοποίηση περιβαλλοντικών επιπτώσεων των δραστηριοτήτων μας. Στην κατεύθυνση αυτή η Εταιρεία υλοποιεί προγράμματα ανακύκλωσης, μείωσης εκπομπής ρύπων διοξειδίου του άνθρακα και, μεταξύ άλλων, πέτυχε και τη μείωση της κατά κεφαλήν κατανάλωσης νερού κατά 3,7%. Στη Novartis η Υπεύθυνη και Βιώσιμη Ανάπτυξη συνδέεται άρρηκτα με την αναγνώριση των περιοχών απόλυτης υπευθυνότητάς της και όλη η δραστηριότητά της εστιάζει σε δράσεις και πρωτοβουλίες που μεγιστοποιούν τη θετική της επίδραση και της επιτρέπουν να ανταποκρίνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις προκλήσεις και τις απαιτήσεις των καιρών. Και είναι όλες αυτές οι δράσεις και πρωτοβουλίες της Novartis Ηellas που την έχουν αναδείξει ως την 1η φαρμακευτική εταιρεία στην Ελλάδα με μερίδιο αγοράς μεγαλύτερο από 10%.

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Βαθμολογία Αναγνωστών 0 Ψήφοι