Πρόσφατα Τεύχη

Δείτε με μία ματιά τα πιο πρόσφατα τεύχη από το Ασφαλιστικό Marketing

Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Οκτωβρίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Σεπτεμβρίου  2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2016Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Ιουνίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Μαΐου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Απριλίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Μαρτίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Φεβρουαρίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Ιανουαρίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Δεκεμβρίου 2015 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Οκτωβρίου 2016

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο Newsletter του Ασφαλιστικού Μάρκετινγκ για να λαμβάνετε sneak peaks από τα νέα μας τεύχη αλλά και να μαθαίνετε πρώτοι  για τις προνομιακές μας εκπτώσεις.

twenty + one =

15 − 1 =

Ο κλάδος της ιδιωτικής υγείας τείνει να αντικαταστήσει το δημόσιο

Ο κλάδος δέχεται τρομερές πιέσεις που είναι εις βάρος όλων των επαγγελματιών και του κοινωνικού συνόλου.

Ποιος θα επιβαρυνθεί από την αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ από 13% σε 23% στα τιμολόγια των Νοσοκομείων;

Η αύξηση του ΦΠΑ από 13% σε 23% είναι απαγορευτική και κοινωνικά άδικη. Σε ένα τόσο δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, με ένα δημόσιο σύστημα υγείας το οποίο αδυνατεί να ανταποκριθεί, οι ασθενείς καλούνται να επωμιστούν επιπλέον αυτή την πρόσθετη και άδικη επιβάρυνση. Η πρόσβαση στις ιδιωτικές κλινικές εάν ήταν μια φορά δύσκολη, τώρα για πολλούς είναι απαγορευτική. Με βεβαιότητα λοιπόν, ο μεγάλος χαμένος είναι ο ασθενής. Παράλληλα, εάν σκεφτούμε την υποχρεωτική και άδικη επιβολή των μηχανισμών περικοπών rebate & clawback η οποία συνεχίζει και μαστίζει την υγεία μπορούμε να πούμε ότι ο κλάδος δέχεται τρομερές πιέσεις, οι οποίες είναι εις βάρος όλων των επαγγελματιών της υγείας και βεβαίως του κοινωνικού συνόλου. Μιλάμε λοιπόν για ένα επιπλέον άδικο κοινωνικά μέτρο, σε ό,τι πιο πολύτιμο έχουμε… την υγεία μας.

Χριστίνα Ταμπουρέα

Χριστίνα Ταμπουρέα, Εμπορική Διευθύντρια του Ομίλου ΙΑΣΩ

Είναι έτοιμοι οι κλάδοι Ιδιωτικής Περίθαλψης και Ιδιωτικής Ασφάλισης να καλύψουν τα κενά και να ανταποκριθούν στις ελλείψεις της δημόσιας Υγείας;

Ήδη σε ό,τι αφορά την Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας ο ιδιωτικός τομέας διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο. Παρά τις μειώσεις και επιθέσεις που δέχεται ο κλάδος της ιδιωτικής περίθαλψης, παρά το υψηλό λειτουργικό κόστος, συνεχίζει και προσφέρει άμεση πρόσβαση, αξιοπιστία και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας καλύπτοντας κενά και ελλείψεις του δημόσιου τομέα. Ο ιδιωτικός τομέας συνεπώς, μπορεί να καλύψει κενά και να ανταποκριθεί στις ελλείψεις της δημόσιας υγείας με την προϋπόθεση ότι υπάρχει ένα πλαίσιο αμοιβαίας ωφέλειας. Δυστυχώς όμως, η υποβάθμιση της δημόσιας υγείας, είναι εύλογο να στρέφει τους πολίτες και στο να αναζητούν ιδιωτική ασφάλιση, ώστε να μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας και ταυτόχρονα τις ασφαλιστικές εταιρείες στη δημιουργία και προώθηση νέων προγραμμάτων υγείας. Ίσως ο κυρίαρχος λόγος που ο συγκεκριμένος κλάδος εμφανίζει άνοδο τα τελευταία χρόνια. Υπάρχει πια πληθώρα ασφαλιστικών προγραμμάτων αρκετά από τα οποία απευθύνονται και σε άτομα με αρκετά χαμηλά εισοδήματα. Σε αυτό τον τομέα βοηθάμε και εμείς από την πλευρά μας, ενισχύοντας με παροχές τις συμβάσεις που έχουμε με τις ασφαλιστικές εταιρείες, δίνοντας τη δυνατότητα για αξιόπιστες και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας όσο το δυνατόν, πιο προσιτές. Ο κλάδος της ιδιωτικής υγείας τείνει να αντικαταστήσει το δημόσιο.

Το τρίτο μνημόνιο φέρνει μόνο προβλήματα ή και ευκαιρίες για τον κλάδο;

Το σύστημα υγείας μιας χώρας πρέπει να αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της οικονομίας της αγοράς αλλά και του υψηλού επιπέδου κοινωνικής προστασίας. Όπου υπάρχουν προβλήματα όταν θέλουμε υπάρχουν και λύσεις. Οι λύσεις είναι ευκαιρίες. Ευκαιρίες για αλλαγή, για σύμπραξη, για ανάπτυξη. Ο κλάδος έχει αρκετές αδυναμίες και κινδύνους αλλά και πολλά δυνατά σημεία. Ταυτόχρονα, έχει και ευκαιρίες.Η πρόσβαση στις ιδιωτικές κλινικές, εάν ήταν μια φορά δύσκολη, τώρα με την αύξηση του ΦΠΑ για πολλούς είναι απαγορευτική.

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Βαθμολογία Αναγνωστών 0 Ψήφοι