Πρόσφατα Τεύχη

Δείτε με μία ματιά τα πιο πρόσφατα τεύχη από το Ασφαλιστικό Marketing

Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Οκτωβρίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Σεπτεμβρίου  2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2016Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Ιουνίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Μαΐου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Απριλίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Μαρτίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Φεβρουαρίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Ιανουαρίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Δεκεμβρίου 2015 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Οκτωβρίου 2016

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο Newsletter του Ασφαλιστικού Μάρκετινγκ για να λαμβάνετε sneak peaks από τα νέα μας τεύχη αλλά και να μαθαίνετε πρώτοι  για τις προνομιακές μας εκπτώσεις.

[ninja-inline id=786]

Όλοι μας φέρουμε ευθύνη απέναντι σε τρίτους για τις πράξεις, τα λάθη ή τις παραλείψεις μας

* του Ιωάννη Παπαδουλάκη, Διευθυντή Τεχνικών Ασφαλίσεων, ΑΤΕ Ασφαλιστική

Δυνητική ευκαιρία και προοπτική η αύξηση της παραγωγής Αστικής ευθύνης.

Είναι αλήθεια ότι ο κλάδος της Γενικής Αστικής Ευθύνης λόγω της ευρύτητας που παρουσιάζει, άπτεται σχεδόν του συνόλου της ανθρώπινης δραστηριότητας. Αυτός είναι και ο κυριότερος λόγος που σύμφωνα και με τα στοιχεία της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος, η Γενική Αστική Ευθύνη παρουσιάζει το 2015, αύξηση της τάξης του 2,5% σε σχέση με το 2014.

Η ανάγκη προστασίας της καθημερινής εργασίας από απρόβλεπτα περιστατικά αναδεικνύει τον κλάδο Γενικής Αστικής Ευθύνης σε έναν από τους πλέον δυναμικούς με σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξης. Άλλωστε όλοι μας φέρουμε κάποια ευθύνη απέναντι σε τρίτους για τις πράξεις, τα λάθη ή τις παραλείψεις μας, είτε όταν ενεργούμε σαν απλοί πολίτες είτε ως επαγγελματίες είτε ως μέλη μιας ομάδας, μιας κοινότητας ή μιας εταιρείας.

Ιωάννης Παπαδουλάκης

Ιωάννης Παπαδουλάκης

Έτσι, ακόμα και εντός του περιβάλλοντος της οικονομικής κρίσης, η τυποποίηση των ασφαλιστικών προγραμμάτων σε συνδυασμό με την εξοικείωση όλο και περισσότερων με την ανάγκη της «θωράκισης» από την υποχρέωση καταβολής αποζημιώσεων που δημιουργούν λάθη και παραλείψεις προς τρίτους, δημιουργούν θετικό ρυθμό ανάπτυξης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η αύξηση του πλήθους των ασφαλισμένων ιατρών για Επαγγελματική Αστική Ευθύνη από 13.000 σε 18.000 άτομα. Αν και η ασφαλιστική συνείδηση στην Ελλάδα υπολείπεται σημαντικά των μεγεθών της Ευρώπης, σήμερα, καταγράφεται για τον Κλάδο της Γενικής Αστικής Ευθύνης μία δυνητική ευκαιρία και προοπτική καθώς ο ανταγωνισμός μεταξύ των Ασφαλιστικών Εταιρειών δημιουργεί ιδιαίτερα προσιτές τιμές στα ασφάλιστρα, επιτρέποντας στους ασφαλισμένους να απολαμβάνουν προστασία από τυχόν λάθη και παραλείψεις, που απουσία της ασφαλιστικής κάλυψης θα μπορούσαν να προκαλέσουν ανεπανόρθωτη ζημιά (οικονομική), όπως ακριβώς και στις ασφαλίσεις κατά ζημιών.

* Αύξηση του πλήθους των ασφαλισμένων ιατρών για Επαγγελματική Αστική Ευθύνη από 13.000 σε 18.000.*

Οι υπάρχουσες υποχρεωτικές ασφαλίσεις σε τομείς της Γενικής Αστικής Ευθύνης (π.χ. Ασφάλιση Διαμεσολαβούντων, Χερσαίων Οχημάτων, Σκαφών), καθώς και αυτές που πρόκειται να ακολουθήσουν, βοηθούν στην εν γένει ανάπτυξη του Κλάδου. Η ΑΤΕ Ασφαλιστική ανταποκρινόμενη στις σύγχρονες ασφαλιστικές ανάγκες και απαιτήσεις έχει σχεδιάσει μία πλήρη σειρά τυποποιημένων και μη προγραμμάτων Αστικής Ευθύνης, πολλά από τα οποία πριν από όχι πολλά χρόνια ήταν άγνωστα ή τουλάχιστον μη ζητούμενα στη χώρα μας, όπως τα Προγράμματα D&O (Αστική Ευθύνη Στελεχών Επιχειρήσεων), η Περιβαλλοντική Αστική Ευθύνη, η εξασφάλιση του επαγγελματία που κάθε μέρα νιώθει την ανάγκη της προστασίας που παρέχει ο εν λόγω Κλάδος. Μάλιστα στο άμεσο προσεχές διάστημα υλοποιώντας στρατηγική εξωστρέφειας, η ΑΤΕ Ασφαλιστική έχει σχεδιάσει δύο νέα προγράμματα Επαγγελματικής Αστικής Ευθύνης που διακρίνονται για την τυποποίηση, την πληρότητα και την αυτοματοποίησή τους, παρέχοντας έτσι στους Συνεργάτες της, τη δυνατότητα να προσεγγίσουν νέες αγορές και να αναπτύξουν νέες εργασίες.

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Βαθμολογία Αναγνωστών 0 Ψήφοι