Πρόσφατα Τεύχη

Δείτε με μία ματιά τα πιο πρόσφατα τεύχη από το Ασφαλιστικό Marketing

Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Οκτωβρίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Σεπτεμβρίου  2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2016Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Ιουνίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Μαΐου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Απριλίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Μαρτίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Φεβρουαρίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Ιανουαρίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Δεκεμβρίου 2015 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Οκτωβρίου 2016

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο Newsletter του Ασφαλιστικού Μάρκετινγκ για να λαμβάνετε sneak peaks από τα νέα μας τεύχη αλλά και να μαθαίνετε πρώτοι  για τις προνομιακές μας εκπτώσεις.

twenty − 1 =

14 + 19 =

Πειρατεία και ασφάλιση

Το πρόγραμμα K&R προσφέρει ολοκληρωμένη κάλυψη για το σύνολο των κινδύνων που σχετίζονται με περιστατικά πειρατείας.

Η πειρατεία είναι ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους που αντιμετωπίζει η ναυτιλία σήμερα, απειλώντας ανθρώπινες ζωές και επιφέροντας μεγάλες οικονομικές απώλειες στις πλοιοκτήτριες εταιρείες. Παρόλο που τα φαινόμενα έχουν μειωθεί σε παραδοσιακά επικίνδυνες περιοχές όπως ο Κόλπος του Άντεν, δεν μπορούμε να ισχυριστούμε το ίδιο για την κατάσταση που επικρατεί στη Δυτική Αφρική και τη νοτιοανατολική Ασία, όπου τα κρούσματα πειρατείας έχουν αυξηθεί σημαντικά.

Τα διαθέσιμα στοιχεία σε παγκόσμιο επίπεδο δείχνουν ότι το 2015, μέχρι και τον Σεπτέμβριο, τα περιστατικά πειρατείας στην περιοχή της νοτιοανατολικής Ασίας ξεπέρασαν τα 200, ενώ για την ίδια περίοδο στη Δυτική και Ανατολική Αφρική, συμπεριλαμβανομένου του Περσικού Κόλπου, της Αραβικής Θάλασσας, του Ινδικού Ωκεανού και της Ανατολικής Ακτής της Αφρικανικής Ηπείρου ήταν λίγο πάνω από 125 και 50 αντίστοιχα.

Αναστασία Καραίσκου

Αναστασία Καραίσκου, Underwriter του κλάδου Financial Lines της AIG

Το σημαντικό είναι ότι, ενώ παλαιότερα οι επιθέσεις είχαν στόχο το φορτίο και τα καύσιμα του πλοίου, από το 2013 και έπειτα παρατηρήθηκε σημαντική αύξηση στα κρούσματα απαγωγών στελεχών του πληρώματος, στο αιτούμενο ποσό των λύτρων αλλά και στη διάρκεια της ομηρίας.

Ενδεικτικά θα σας αναφέρω ότι, το 2013, υπήρξαν περιστατικά με Σομαλούς πειρατές να κρατούν ομήρους στελέχη πληρωμάτων για περίπου 597 ημέρες και οι απαιτήσεις των λύτρων έφτασαν να ανέρχονται στα $4 εκατ. Επιπλέον, την περσινή χρονιά 182 μέλη πληρωμάτων απήχθησαν και μεταφέρθηκαν σε πλοία πειρατών στην περιοχή της νοτιοανατολικής Ασίας, ενώ σημειώθηκαν 20 δολοφονίες στελεχών πληρωμάτων στη Δυτική Αφρική.

* Το 2015, μέχρι και τον Σεπτέμβριο, τα περιστατικά πειρατείας στην περιοχή της νοτιοανατολικής Ασίας ξεπέρασαν τα 200. *

Η AIG διαθέτοντας μεγάλη πείρα τόσο στην ασφάλιση αυτών των κινδύνων όσο και στη διαχείριση των περιστατικών αυτών, προσφέρει το πρόγραμμα Maritime Kidnap & Ransom (K&R) που παρέχεται πλέον με τοπική ανάληψη κινδύνων, διαχείριση συμβολαίου και ζημιών. Το πρόγραμμα K&R ενεργοποιείται σε περίπτωση πειρατείας και καλύπτει τα λύτρα που θα ζητηθούν για την απελευθέρωση του πλοίου και του πληρώματος, καθώς επίσης και μια εκτενή σειρά εξόδων που ενδέχεται να προκύψουν στις αντίστοιχες περιπτώσεις όπως ενδεχόμενη απώλεια λύτρων, νομικά έξοδα, αμοιβές εταιρείας δημοσίων σχέσεων και επικοινωνίας για τη διαχείριση κρίσεων, τόκους δανείων, έξοδα ψυχικής, σωματικής και οικονομικής αποκατάστασης του πληρώματος, μισθούς και επιδόματα των πληρωμάτων, έξοδα μετακίνησης του πληρώματος και έξοδα μεταφοράς λύτρων.

Επιπλέον, μια από τις βασικές καλύψεις του προγράμματος είναι και οι αμοιβές εξειδικευμένων συμβούλων διαχείρισης κρίσεων με πολυετή παγκόσμια πείρα σε περιπτώσεις πειρατείας και απαγωγών. Με την ενεργοποίηση της κάλυψης οι σύμβουλοι θα μεταβούν στην έδρα του ασφαλισμένου και θα αναλάβουν την επικοινωνία και τις διαπραγματεύσεις με τους πειρατές, τις οικογένειες των θυμάτων και τα ΜΜΕ, την ασφαλή παράδοση των λύτρων μέχρι την απελευθέρωση του πλοίου και τον επαναπατρισμό του πληρώματος.

Επιπλέον, η ασφάλιση πειρατείας της AIG περιλαμβάνει μια σειρά συμπληρωματικών εξόδων που ενδέχεται να προκύψουν σε παρακάτω περιπτώσεις: απώλεια ναύλων, λιμενικά έξοδα και κόστος καυσίμων κατά τη διάρκεια της ομηρίας. Πέρα από αυτό, θα πρέπει να σημειωθεί ότι ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα του προγράμματος είναι ότι οι υπηρεσίες της AIG ξεκινούν πολύ πριν κάποιο περιστατικό, με εκπαίδευση του πληρώματος και της πλοιοκτήτριας εταιρείας σε θέματα διαχείρισης κινδύνων. Οι υπηρεσίες αυτές στόχο έχουν να ενημερώσουν τις πλοιοκτήτριες εταιρείες για τους κινδύνους που διατρέχουν και να υιοθετήσουν τις σωστές στρατηγικές για την προστασία των πληρωμάτων τους και των στόλων τους, μέσα από συγκεκριμένες διαδικασίες που περιλαμβάνουν ανάλυση κινδύνων και συμβουλές για επιπλέον μέτρα προστασίας για τα ίδια τα πλοία.

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Βαθμολογία Αναγνωστών 0 Ψήφοι