Πρόσφατα Τεύχη

Δείτε με μία ματιά τα πιο πρόσφατα τεύχη από το Ασφαλιστικό Marketing

Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Οκτωβρίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Σεπτεμβρίου  2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2016Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Ιουνίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Μαΐου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Απριλίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Μαρτίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Φεβρουαρίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Ιανουαρίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Δεκεμβρίου 2015 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Οκτωβρίου 2016

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο Newsletter του Ασφαλιστικού Μάρκετινγκ για να λαμβάνετε sneak peaks από τα νέα μας τεύχη αλλά και να μαθαίνετε πρώτοι  για τις προνομιακές μας εκπτώσεις.

[ninja-inline id=786]

Σε 6 Μήνες το ΤΕΑ των Διαμεσολαβητών

[easy-social-share buttons="facebook,twitter,pinterest,google,print,mail" counters=1 style="icon" template="jumbo-retina" fixedwidth="yes" fixedwidth_px="115" point_type="simple"]

Στις λύσεις που υπάρχουν στο συνταξιοδοτικό σύστημα και την πρόσβαση των πολιτών σε μεικτά συστήματα αναφέρεται ο κ. Κούτης, Διευθυντής Δικτύου Πωλήσεων Agency Interamerican. Επίσης, μιλά για τους λόγους που δεν επέτρεψαν την ανάπτυξη των ΤΕΑ στην Ελλάδα αλλά και τη δημιουργία Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης για διαμεσολαβητές μέσα στους επόμεους έξι μήνες από την Interamerican.

Γιατί όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα δεν τόλμησαν να επενδύσουν στην πολιτική των επαγγελματικών ταμείων στηρίζοντας το όλο εγχείρημα σε φοροτεχνικά κίνητρα και την τεχνογνωσία των ασφαλιστικών εταιρειών;

Μέχρι πρόσφατα, όλες οι κυβερνήσεις στήριζαν και φυσικά με λάθος τρόπο προσπαθούσαν να αναπτύξουν μόνο το θεσμό της κοινωνικής επικουρικής ασφάλισης. Οτιδήποτε διαφορετικό ήταν αντίθετο με αυτά που ήξεραν αλλά και κατανοούσαν, δεν ήταν στις προτεραιότητές τους.

Τα τελευταία όμως χρόνια, η πίεση από τα μεγάλα προβλήματα των κύριων και επικουρικών συνταξιοδοτικών ταμείων, άνοιξε τη συζήτηση για τις εναλλακτικές προτάσεις. Σήμερα το κρατικό χρέος για το οποίο όλοι μας συζητάμε καθημερινά, είναι μικρό, μπροστά σε αυτά που χρωστάμε στο ασφαλιστικό! Τα αποτελέσματα της αναλογιστικής μελέτης που εκπόνησε η Εθνική Αναλογιστική Αρχή, το 2015, για λογαριασμό του υπουργείου Εργασίας, έδειξε ότι η παρούσα αξία των μελλοντικών ελλειμμάτων (αυτό που θεωρούμε «αφανές χρέος») που έχει δημιουργήσει το ελληνικό δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα, αγγίζει τα 700 δισ. ευρώ! Είναι λοιπόν αδύνατον οι σημερινές και μελλοντικές γενιές να βρουν λύσεις μόνο από τα παλαιά συνταξιοδοτικά συστήματα.

Για αυτό χρειάζονται λύσεις, όπως αυτές που προτείνει η ΕΕ σε όλα τα κράτη-μέλη της. Μια από τις λύσεις αυτές, είναι να μπορεί ο κάθε πολίτης να έχει πρόσβαση στα κεφαλαιοποιητικά και ιδιωτικά συνταξιοδοτικά συστήματα. Η ΕΕ δείχνει τη διέξοδο, που είναι τα ιδιωτικά συνταξιοδοτικά συστήματα είτε αυτά είναι ομαδικής μορφής (ταμεία επαγγελματικής ασφάλισης) είτε ατομικής μορφής.

Σε αυτό θα πρέπει και οι ασφαλιστικές εταιρείες να αναπτύξουν γρήγορα τεχνογνωσία, ώστε να διεκδικήσουν μερίδιο σε μια ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά. Ήδη τα κατάλληλα φορολογικά κίνητρα για τα ΤΕΑ υπάρχουν και είναι πολύ καλά. Από το 2013 με το νόμο 4172 (ΦΕΚ 167-τΑ΄-23-7-2013), οι εισφορές εργαζομένων και εργοδοτών εκπίπτουν κατά 100%. Όπως επίσης και οι εφάπαξ παροχές δεν φορολογούνται. Εμείς στην Interamerican, ήδη από το 2010 λειτουργούμε το επαγγελματικό ταμείο των υπαλλήλων και ξεκίνησε η προετοιμασία ώστε σε 6 μήνες το αργότερο να έχει λειτουργήσει και το επαγγελματικό ταμείο των διαμεσολαβητών συνεργατών της.

Πιστεύετε ότι οι πολίτες εμπιστεύονται τον ιδιωτικό τομέα για τη σύνταξή τους; Αν ναι, γιατί δεδομένων των συνθηκών στην κοινωνική ασφάλιση δεν έχουν στραφεί στις ασφαλιστικές εταιρείες για να συνάψουν ατομικά συμβόλαια;

Για να μας εμπιστευθούν οι πολίτες, πρέπει να δείξουμε αλλά και να αποδείξουμε ως ασφαλιστική αγορά, πρώτα ότι έχουμε τις κατάλληλες λύσεις και τις προτάσεις, οι οποίες θα πρέπει να είναι σύγχρονες και σύμφωνες με ό,τι γίνεται και στην ΕΕ και σε όλο τον ανεπτυγμένο δυτικό κόσμο. Πρέπει να αποτελέσουν λύσεις αποταμίευσης που θα είναι κεφαλαιοποιητικές, ανταποδοτικές, αλλά και να διαθέτουν τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια και σιγουριά. Και θα πρέπει βέβαια να είναι διαφανείς για τον κάθε πολίτη, που θα μπορεί να γνωρίζει κάθε στιγμή πού τοποθετείται και σε τι επίπεδο κυμαίνονται οι αποταμιεύσεις του. Δεύτερον θα πρέπει εμείς οι ασφαλιστικές εταιρείες να κερδίσουμε σε αξιοπιστία και να δείξουμε στους πολίτες της χώρας μας, ότι δραστηριοποιούμαστε εδώ και πολλές δεκαετίες και θα το κάνουμε με σιγουριά και ασφάλεια και για τις επόμενες. Να είναι σίγουροι, ότι θα είμαστε δίπλα τους σε όλα τα στάδια της ζωής τους και κυρίως σε αυτό μετά το τέλος του εργασιακού τους βίου, όπου εμείς θα τους προσφέρουμε εκείνη τη συμπληρωματική σύνταξη που θα τους δώσει την αξιοπρέπεια στην ηλικία που θα την χρειαστούν.

Ποια είναι η καταλληλότερη ηλικία για να ξεκινήσει η αποταμίευση; Σε ποιο ηλικιακό κοινό και ποια οικονομική τάξη στοχεύετε ως εταιρεία;

Το αρχικό ερώτημα πρέπει να είναι, εάν οι πολίτες χρειάζεται να αποταμιεύσουν για να συμπληρώσουν τις συντάξεις τους! Τα καλά νέα είναι ότι πλέον ζούμε περισσότερα χρόνια. Τα «κακά» νέα είναι ότι θα χρειαστούμε όλοι μας να έχουμε στην άκρη περισσότερα, στα ολοένα και παραπάνω χρόνια της συνταξιοδότησής μας. Και αυτό αφορά όλους τους πολίτες ανεξαρτήτως ηλικίας και οικονομικής τάξης. Όλοι είναι εν δυνάμει υποψήφιοι πελάτες μας. Γιατί όλοι χρειάζονται πλέον τις δικές μας προτάσεις και λύσεις!

Είναι εφικτό στην πράξη ένας εργαζόμενος των 500 ή των 1.000 ευρώ να αποκτήσει συνταξιοδοτικό πρόγραμμα; Μπορείτε να μας το εξηγήσετε με νούμερα; Τι ασφάλιστρο θα έχει και τι σύνταξη θα πάρει μετά από 30 χρόνια;

Κάθε πολίτης, κάθε οικογενειάρχης πρέπει να ξεκινήσει να αποταμιεύει ένα ποσοστό του σημερινού εισοδήματός του. Για παράδειγμα κάποιος με μηνιαίο εισόδημα €800, εάν αποφασίσει να αποταμιεύσει το 10% του ετήσιου εισοδήματός του, συνολικά κάθε έτος θα συγκεντρώνει περισσότερα από €1.100. Αυτό είναι μια καλή αρχή, και πολύ σημαντικότερη φυσικά από το «μηδέν» που τυχόν έχει σήμερα.

Η δική μας πρόταση ως Interamerican, αφορά στην πλατφόρμα capital. Στην πλατφόρμα αυτή μπορεί να τοποθετεί το ποσό που θέλει μια ή δυο φορές κάθε έτος ή και κάθε μήνα εάν το επιθυμεί, σε μια επιλογή από τα μεγαλύτερα επενδυτικά και συνταξιοδοτικά funds του εξωτερικού. Είναι σπουδαίο έστω και με ένα μικρό ποσό κάθε μήνα, κάποιος να απολαμβάνει τις ευκαιρίες που περιλαμβάνει η παγκόσμια οικονομία. Και φυσικά μπορεί ταυτόχρονα να κάνει έκτακτες καταβολές που θα ενισχύσουν το κεφάλαιο που δημιουργεί για τη σύνταξή του. Αυτό κυρίως συμβαίνει παντού στο δυτικό κόσμο και έτσι οι πολίτες των ανεπτυγμένων χωρών, συμπληρώνουν τις συντάξεις τους. Η Interamerican έχει πλήρη συναίσθηση του ρόλου της και κάνει μία ξεχωριστή προσπάθεια εξυπηρέτησης των αναγκών των πελατών της τώρα αλλά και στο μέλλον.

 

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Βαθμολογία Αναγνωστών 0 Ψήφοι