Πρόσφατα Τεύχη

Δείτε με μία ματιά τα πιο πρόσφατα τεύχη από το Ασφαλιστικό Marketing

Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Οκτωβρίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Σεπτεμβρίου  2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2016Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Ιουνίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Μαΐου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Απριλίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Μαρτίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Φεβρουαρίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Ιανουαρίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Δεκεμβρίου 2015 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Οκτωβρίου 2016

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο Newsletter του Ασφαλιστικού Μάρκετινγκ για να λαμβάνετε sneak peaks από τα νέα μας τεύχη αλλά και να μαθαίνετε πρώτοι  για τις προνομιακές μας εκπτώσεις.

one × 2 =

5 × 5 =

Θωμάς Πουφινάς: «Η μεγαλύτερη ανησυχία των Ελλήνων, μετά την οικονομία, είναι η προστασία της υγείας τους»

Ο Θωμάς Πουφινάς, διακεκριμένο και έμπειρο Στέλεχος της ΑΧΑ Ασφαλιστικής, συνοψίζει τις στρατηγικές κατευθύνσεις της εταιρείας ως προς τα προϊόντα της, καθώς και τις εντυπωσιακές δράσεις που αναπτύσσει η ΑΧΑ στον τομέα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

Σε ποιους τομείς ασφάλισης θεωρείτε ότι θα πρέπει να επικεντρωθεί η ελληνική ασφαλιστική αγορά τα επόμενα χρόνια;

Μέχρι σήμερα, οι ασφαλίσεις με τη μεγαλύτερη διείσδυση στη χώρα μας είναι αυτές του αυτοκινήτου κυρίως λόγω της υποχρεωτικής ασφάλισής του. Ο ρόλος της ιδιωτικής ασφάλισης είναι όμως πολύ πιο διευρυμένος και στοχεύει στην εξασφάλιση της υγείας, της ζωής και της περιουσίας των Ελλήνων πολιτών.

Σε αντίθεση με την τάση που επικρατεί, σύμφωνα με την οποία η κρίση μειώνει τις δυνατότητες δραστηριοποίησης των ασφαλιστικών εταιρειών, θεωρώ ότι σε ένα ασταθές οικονομικά και κοινωνικά περιβάλλον, όπως αυτό στο οποίο ζούμε στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, η ανάγκη για ασφάλιση είναι επιτακτικότερη από ότι στο παρελθόν. Η παραδοσιακή προσέγγιση που έχουμε ως λαός να ανατρέχουμε στην οικογένειά μας ή το στενό μας φιλικό κύκλο – ή την πολιτεία όταν πρόκειται για την κατοικία ή την επιχείρησή μας – για οικονομική στήριξη, όταν μας συμβεί κάτι απρόοπτο αντί να έχουμε προστατευθεί από αυτό, δεν εφαρμόζεται πλέον. Τα εισοδήματα των οικείων μας έχουν επίσης επηρεαστεί αρνητικά και η ικανότητα που είχαν στο παρελθόν να μας βοηθήσουν έχει περιοριστεί αισθητά – ενώ το ίδιο έχει συμβεί και με τη δυνατότητα της πολιτείας να συνδράμει, για παράδειγμα σε περίπτωση φυσικών καταστροφών ή ταραχών.

Ακόμα και αν στο σημερινό ευμετάβλητο περιβάλλον δεν παρατηρούμε αύξηση στις ασφαλίσεις αυτές, καθώς οι άνθρωποι προσπαθούν να επαναπροσδιορίσουν το εισόδημά τους, εκτιμώ ότι σύντομα θα διαπιστώσουν ότι αξίζει να διαθέσουν ένα μέρος από αυτό για να προστατέψουν την υγεία, τη ζωή και την περιουσία τους. Πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει ότι η μεγαλύτερη ανησυχία των Ελλήνων πολιτών, μετά την επαγγελματική ασφάλεια, την οικονομία και το χρέος της Ελλάδος, είναι η προστασία της υγείας τους. Πρόκειται για μία τάση που επιβεβαιώνεται και ενισχύεται λόγω των συνεχών μεταβολών και της αποσταθεροποίησης των παροχών της κοινωνικής ασφάλισης. Επίσης, σύμφωνα με έρευνα που έχουμε διεξάγει σαν Εταιρεία, έχουμε δει ότι τα Νοσοκομειακά Προγράμματα και η Ασφάλιση Υγείας αποτελούν την πρώτη ασφαλιστική προτεραιότητα των Ελλήνων. Δεύτερη θέση στις ασφαλιστικές προτεραιότητες των πελατών, στη γενικότερη κατηγορία των Νοσοκομειακών και Ζωικών προγραμμάτων, αποτελούν εκείνα της Προστασίας και της Ανικανότητας. Είναι επίσης ιδιαίτερα σημαντικό να τονιστεί ότι η παροχή ενός εφάπαξ ποσού ή προσόδου που παρέχουν τα προγράμματα Προστασίας, είναι για τους ασφαλισμένους ιδιαίτερα σημαντική, καθώς μπορούν να τους εξασφαλίσουν την αξιοπρεπή διαβίωσή τους και την αυτονομία τους, μετά την έλευση μίας σοβαρής ασθένειας ή ατυχήματος.

* Τέλος, πέραν της περαιτέρω αναγκαίας ανάπτυξης των νοσοκομειακών προγραμμάτων και της προστασίας στη χώρα μας, οφείλουμε να εξοικειώνουμε τους Έλληνες με την ασφάλιση της περιουσίας τους, δηλαδή της κατοικίας και της επιχείρησής τους, λαμβάνοντας υπόψη την ιδιαίτερη σημασία της για τους ίδιους και την οικογένειά τους και θυμίζοντάς τους πόσο εύκολο είναι να τα χάσουν παρά τους αγώνες και τις θυσίες μέσω των οποίων τα απέκτησαν. *

Ποιες είναι οι στρατηγικές κατευθύνσεις που ακολουθεί η ΑΧΑ Ασφαλιστική προϊοντικά και τι προγράμματα προσφέρει για κάθε μία από αυτές;

Στην ΑΧΑ Ασφαλιστική προσφέρουμε ένα εύρος προϊόντων που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των Ελλήνων που επιλέγουν να προστατεύσουν τη ζωή και την υγεία των ίδιων και της οικογένειάς τους, όσων επιλέγουν να ασφαλίσουν την περιουσία τους, καθώς και εκείνων που θέλουν να καλύψουν ασφαλιστικά τις επενδύσεις τους εντός ή εκτός Ελλάδος. Συνεπώς, δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στις ασφαλίσεις Υγείας, Προστασίας, Αυτοκινήτου και Περιουσίας, διατηρώντας και ενισχύοντας τη δυναμική παρουσία μας.

Στις ασφαλίσεις αυτοκινήτου, βασισμένοι στην εμπειρία μας και λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες των οδηγών, αναλύουμε συνεχώς τα δεδομένα, ώστε να ανανεώνουμε και να επικαιροποιούμε την προσφορά μας βάσει των εκάστοτε συνθηκών της Ελληνικής αγοράς. Με τον τρόπο αυτό, έχουμε πετύχει να διαθέτουμε ένα εύρος προγραμμάτων με παραμετροποιημένη τιμολόγηση που διευκολύνει την τμηματοποίηση όσον αφορά την ηλικία του οδηγού και του οχήματος, τη γεωγραφική περιοχή, τη μακροχρόνια συνεργασία με την ΑΧΑ, κ.λπ.

Στις ασφαλίσεις περιουσίας, δημιουργήσαμε προγράμματα εξασφάλισης κατοικιών που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των ιδιοκτητών και των ενοικιαστών. Ανανεώσαμε την προσφορά μας, μέσω της διάθεσης δύο νέων προϊόντων, του Home 4all Classic, με κάλυψη από βασικούς κινδύνους πυρός και του Home 4all Premium, με επιπλέον καλύψεις για μια ολοκληρωμένη ασφάλιση της κατοικίας. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε στους ασφαλισμένους μας ολοκληρωμένες καλύψεις με ιδιαίτερα προσιτό ασφάλιστρο, αποζημίωση σε αξία αντικατάστασης καινούργιου, ασφαλιστήριο με ελάχιστες απαλλαγές, διαφοροποίηση ασφαλίστρου στην κάλυψη του Σεισμού, ιδιαίτερα σημαντική για εμάς τους Έλληνες, ανάλογα με το έτος κατασκευής του κτιρίου και με χαμηλότερο ασφάλιστρο για τις νέες κατασκευές, καθώς και ξεκάθαρη επικοινωνία μέσα από απλούς και κατανοητούς όρους ασφάλισης, ώστε να είναι απόλυτα σαφές τι καλύπτει και τι όχι, κάθε ασφαλιστήριο. Τους επόμενους μήνες σειρά έχει η αναβάθμιση της προσφοράς μας στις υπόλοιπες ασφαλίσεις περιουσίας, όπως της επιχείρησης κ.λπ. διασφαλίζοντας ταυτόχρονα πιο εύκολες και γρήγορες διαδικασίες για τους συνεργάτες και τους ασφαλισμένους μας. Για την ασφάλιση δαπανών υγείας, προσφέρουμε στους ασφαλισμένους μας το Mediσυν, ένα σύγχρονο πρόγραμμα που προσαρμόζεται στο προφίλ κάθε πελάτη και της οικογένειάς του. Απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να καλύψουν έξοδα νοσηλείας και εξωνοσοκομειακής φροντίδας σε προσιτό κόστος, καλύπτοντας το 100% της δαπάνης νοσηλείας έως του ποσού των 500.000 ευρώ τόσο εντός Ελλάδας όσο και σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το 80% των εξόδων νοσηλείας στην Αμερική, τον Καναδά και τον υπόλοιπο κόσμο. Πέραν της πλήρους κάλυψης των αναγνωρισμένων εξόδων νοσηλείας, το Mediσυν παρέχει επίσης τη δυνατότητα νοσηλείας στα μεγαλύτερα ιδιωτικά νοσηλευτήρια της χώρας σε Α΄ θέση και απευθείας εξόφληση των εξόδων νοσηλείας, εάν αυτή γίνει σε ένα από τα συμβεβλημένα με την ΑΧΑ νοσηλευτήρια. Επιπλέον, παρέχεται η οικονομική ενίσχυση σε περίπτωση έκτακτου περιστατικού στο Εξωτερικό, η 24ωρη γραμμή υγείας, καθώς και η επιλογή κάλυψης αποπληρωμής ασφαλίστρων σε περίπτωση μόνιμης ολικής ανικανότητας για εργασία.

Τέλος, για εμάς στην ΑΧΑ, η Προστασία αποτελεί κύριο στρατηγικό πυλώνα, αφενός στο πλαίσιο της αποστολής μας να βοηθάμε τους πελάτες μας να ζουν με ηρεμία, αφετέρου της επίτευξης της κερδοφόρου ανάπτυξής μας. Αντιλαμβανόμαστε την έμφυτη, δικαιολογημένη και ανθρώπινη ανησυχία που όλοι αισθανόμαστε για το τι θα συμβεί στα αγαπημένα μας πρόσωπα ή ακόμα και σε εμάς του ίδιους εάν επέλθει κάποιο απρόβλεπτο γεγονός. Για το λόγο αυτόν τοποθετούμε στο επίκεντρο της δραστηριότητάς μας την ανάγκη των συνανθρώπων μας να εξασφαλίσουν τα αγαθά και τις παροχές της οικογένειας ή των ίδιων μετά από ένα απρόβλεπτο συμβάν, κυρίως στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε στη χώρα μας, η οποία καθιστά την προστασία ακόμα πιο σημαντική. Με τα προγράμματα Προστασίας που παρέχουμε, βοηθάμε έναν οικογενειάρχη να εξασφαλίσει την οικογένειά του σε π ερίπτωση απώλειας ζωής ή ανικανότητας να εργαστεί λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, αναπληρώνοντας το χαμένο εισόδημα της οικογένειάς του, τα χρέη και τις οικονομικές υποχρεώσεις της, προστατεύοντας την περιουσία και τις καταθέσεις της. Αντίστοιχα, καλύπτουμε τους ασφαλισμένους μας που δεν έχουν σύζυγο ή παιδιά και επιθυμούν να διασφαλίσουν μία ροή εισοδήματος σε περίπτωση αναπηρίας/ανικανότητας για εργασία. Στην ΑΧΑ προσφέρουμε δύο σύγχρονα προγράμματα Προστασίας, την Αυτονομία και τη Σύνταξη Αυτονομίας. Η Αυτονομία είναι ένα πρόγραμμα ανικανότητας, με κεφάλαιο αποσυνδεδεμένο του κεφαλαίου απώλειας ζωής, σύμφωνα με τις ανάγκες του ασφαλισμένου, το οποίο καλύπτει τον ασφαλισμένο σε περίπτωση Μόνιμης Ολικής Ανικανότητας με την καταβολή του ασφαλισμένου κεφαλαίου. Η Σύνταξη Αυτονομίας είναι ένα πρόγραμμα σύνταξης ανικανότητας, με μηνιαίο εισόδημα αποσυνδεδεμένο από το κεφάλαιο της απώλειας ζωής. Αναπληρώνει μέχρι την ηλικία των 67 ετών το χαμένο εισόδημα, σε περίπτωση αδυναμίας για εργασία μετά από μία σοβαρή ασθένεια ή ατύχημα και απευθύνεται σε κάθε ενήλικο που εργάζεται ή που έχει τη δυνατότητα να εργαστεί και δεν το κάνει λόγω συνθηκών, π.χ. άνεργο ή φοιτητή. Τα κύρια πλεονεκτήματα αυτού του προγράμματος είναι ότι αποδεσμεύει το κεφάλαιο της Σύνταξης Αυτονομίας από εκείνο της απώλειας ζωής, σύμφωνα με τις ανάγκες του πελάτη, παρέχει πλήρη σύνταξη σε όλες τις περιπτώσεις αναπηρίας πάνω από 67% και με άμεση καταβολή της σε περιπτώσεις μη αναστρέψιμων καταστάσεων. Επιπλέον, αναπληρώνει το χαμένο εισόδημα από εργασία και δίνει τη δυνατότητα αύξησης της μηνιαίας σύνταξης κατά 10% ανά πενταετία, χωρίς επανέλεγχο της ασφαλισιμότητας. Παρέχει κάλυψη στον άνεργο, τη νοικοκυρά και τον εισοδηματία.

Cologne, GERMANY: FILES – Picture taken 28 November 2002 shows flags of the French insurance giant AXA flying outside its office in the Hohlweide district of Cologne, western Germany. An AXA spokesman said 04 April 2007 that the company plans to axe around 1,200 jobs in Germany by 2010 following its recent takeover of Swiss rival Winterthur. AFP PHOTO DDP/HENNING KAISER GERMANY OUT (Photo credit should read HENNING KAISER/AFP/Getty Images)

Η ΑΧΑ τόσο σε παγκόσμιο όσο και σε τοπικό επίπεδο, τοποθετεί την εταιρική υπευθυνότητα στο επίκεντρο της δραστηριότητάς της.

Τα τελευταία χρόνια η ΑΧΑ ενδυναμώνει συνεχώς τη δραστηριότητά της στον τομέα της εταιρικής υπευθυνότητας. Ποιος θεωρείτε ότι είναι ο ρόλος των ασφαλιστικών εταιρειών σε αυτό τον τομέα;

Η ΑΧΑ τόσο σε παγκόσμιο όσο και σε τοπικό επίπεδο, τοποθετεί την εταιρική υπευθυνότητα στο επίκεντρο της δραστηριότητάς της. Προκειμένου να συνεισφέρουμε όμως ουσιαστικά σε αυτό τον τομέα, επιλέξαμε ο ρόλος μας να είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την ασφαλιστική μας δραστηριότητα και την αξιοποίηση της τεχνογνωσίας του Ομίλου σε παγκόσμιο επίπεδο. Η βοήθεια που προσπαθούμε να προσφέρουμε επικεντρώνεται στην έρευνα και την εκπαίδευση για τη μείωση των ασφαλιστικών κινδύνων, χρηματοοικονομικών, κοινωνικών και περιβαλλοντικών. Με τον τρόπο αυτό η εταιρική υπευθυνότητα προκύπτει ως άμεση επέκταση της δραστηριότητάς μας ως ασφαλιστικής εταιρείας.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Όμιλος ΑΧΑ έχει δημιουργήσει από το 2008 ένα Ταμείο Ερευνών, το AXA Research Fund, μέσω του οποίου ενισχύει σημαντικά την επιστημονική έρευνα που συμβάλλει στην κατανόηση και την πρόληψη των ασφαλιστικών κινδύνων, παρέχοντας στους ακαδημαϊκούς φορείς τα μέσα για την προσέλκυση και διατήρηση των σημερινών κορυφαίων επιστημόνων αλλά και των μελλοντικών γενεών. Λαμβάνοντας υπόψη τα σημαντικά αποτελέσματα της συγκεκριμένης επιστημονικής έρευνας και τις δυνατότητες των καινοτόμων και πρωτοποριακών σχεδίων που απορρέουν από αυτή, τόσο για την κοινωνία όσο και για τον ασφαλιστικό κλάδο, η ΑΧΑ επέλεξε πρόσφατα να ενισχύσει το Ταμείο Ερευνών της με 100 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον, διαθέτοντας συνολικά 200 εκατομμύρια ευρώ για 367 έργα, με επικεφαλής ερευνητές 49 εθνικοτήτων, εκ των οποίων και 3 Έλληνες στο εξωτερικό. Επίσης, απόλυτα ευθυγραμμισμένοι με την παραπάνω στρατηγική, ενισχύουμε την πρόληψη ασφαλιστικών κινδύνων μέσω της εκπαίδευσης με τη βοήθεια σημαντικών κοινωνικών φορέων, όπως το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας«Πάνος Μυλωνάς»και την Κάρτα Διαβήτη. Ως Σύμμαχοι του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», έχουμε αναπτύξει ένα πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής (www.kantososta.gr), με 3ετή δέσμευση για εκπαίδευση 15.000 μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου.

Επίσης, συμμετείχαμε στην 6η εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας στην Ελλάδα από 15 έως 23 Μαρτίου, καθώς και στην πρωτότυπη ενέργεια που διοργάνωσε για την οδική ασφάλεια στην πρώτη μεγάλη καλοκαιρινή έξοδο του 2013, το «Pit-Stop για την Οδική Ασφάλεια» στο ΣΕΑ Μεγάρων. Σε συνεργασία με την Κάρτα Διαβήτη, έχουμε δημιουργήσει ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης για την ευαισθητοποίηση γονέων και παιδιών. Το πρόγραμμα αυτό, το οποίο μέσα στους 2 πρώτους μήνες πραγματοποιήθηκε σε 15 σχολεία στο Νομό Αττικής, περιλαμβάνει αφενός ένα επιστημονικό μέρος για γονείς, κατά το οποίο τρεις εξειδικευμένοι επιστήμονες τοποθετούνται σε θέματα πρόληψης και έγκυρης διάγνωσης, αφετέρου την εκπαίδευση μαθητών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, με τη βοήθεια ενός ειδικά διαμορφωμένου επιτραπέζιου και ηλεκτρονικού παιχνιδιού (https://www.kartadiaviti.gr/melenia/) και ενός διατροφικού δίσκου. Επίσης, στο πλαίσιο της σύμπραξής μας με την Κάρτα Διαβήτη οργανώσαμε εκδήλωση για την πρόληψη της νόσου για τους πελάτες μας, τους συνεργάτες του αποκλειστικού μας δικτύου, τους εργαζόμενους της Εταιρείας μας, καθώς και τα παιδιά τους.

Επιπλέον, είναι σημαντικό να τονίσουμε τη σημαντική δραστηριότητα της εθελοντικής μας ομάδας AXA Hearts In Action που πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού. Εργαζόμενοι και Αποκλειστικοί Συνεργάτες της Εταιρείας μας προσφέρουν εθελοντικά το χρόνο τους και τη βοήθειά τους στους συνεργαζόμενους οργανισμούς. Ενδεικτικά αναφέρω ότι η Εθελοντική μας Ομάδα έχει εγκαταστήσει στα κεντρικά γραφεία της Εταιρείας «Κουτιά Αγάπης/ Love CAN», προσκαλώντας με αυτό τον τρόπο τους ανθρώπους της να χαρίσουν ρούχα, παιχνίδια, βιβλία, σχολικά είδη, είδη προσωπικής υγιεινής και άλλα μη ευπαθή προϊόντα σε όσους τα χρειάζονται. Πρόσφατα οι 80 κούτες με ρούχα που συγκεντρώθηκαν από την εθελοντική συμμετοχή των εργαζομένων επιλέχθηκαν να διατεθούν στον Όμιλο για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων. Επιπλέον, έχουμε αναλάβει την καθημερινή σίτιση του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κερατσινίου για δεύτερη συνεχή χρόνια, παρέχουμε μηνιαίως γάλα στις οικογένειες των μαθητών και ενισχύουμε τη δράση «Κοινωνικό Παντοπωλείο» του σχολείου. Το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κερατσινίου επελέγη, κατόπιν έρευνας που πραγματοποίησαν τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας της AXA. Στο εν λόγω σχολείο φοιτούν 40 μαθητές με ειδικές ανάγκες προερχόμενοι από οικογένειες των δήμων Κερατσινίου και Περάματος, οι οποίες αντιμετωπίζουν οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα. Επιπλέον, για 5η χρονιά, με πραγματική χαρά, ευαισθησία στις κοινωνικές ομάδες και συνέπεια, οι εθελοντές μας είναι αρρωγοί του προγράμματος του οργανισμού «Το Εργαστήρι» Απογευματινή Λέσχη. Στη Λέσχη συμμετέχουν άτομα με Νοητική Υστέρηση ηλικίας 18 ετών και άνω. Πρόκειται για μια Λέσχη που πραγματοποιούνται εξωτερικά προγράμματα, κυρίως σε κεντρικά σημεία της Αθήνας (περίπατοι, μουσεία, σινεμά, θέατρο κ.ά.). Τέλος, δράσεις υποστήριξης έχουν προγραμματιστεί να υλοποιηθούν για το Ορφανοτροφείο Αδελφότης Αγία Άννα, δημιουργώντας εθελοντική ομάδα ψυχαγωγίας των παιδιών, καθώς και του οργανισμού Λάμψη στη Θεσσαλονίκη.

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Βαθμολογία Αναγνωστών 1 Ψήφος