Πρόσφατα Τεύχη

Δείτε με μία ματιά τα πιο πρόσφατα τεύχη από το Ασφαλιστικό Marketing

Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Οκτωβρίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Σεπτεμβρίου  2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2016Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Ιουνίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Μαΐου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Απριλίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Μαρτίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Φεβρουαρίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Ιανουαρίου 2016 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Δεκεμβρίου 2015 Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ Εξώφυλλο Τεύχος Οκτωβρίου 2016

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο Newsletter του Ασφαλιστικού Μάρκετινγκ για να λαμβάνετε sneak peaks από τα νέα μας τεύχη αλλά και να μαθαίνετε πρώτοι  για τις προνομιακές μας εκπτώσεις.

[ninja-inline id=786]

Tο εισόδημα των διαμεσολαβητών δεν είναι εισόδημα μισθωτών

Η φορολόγησή τους ως μισθωτών και οι… κρυφοί κίνδυνοι για τους διαμεσολαβητές.

Παθογένεια της ελληνικής οικονομίας η μη ύπαρξη σταθερών φορολογικών συντελεστών και το κυριότερο, η μη ύπαρξη σταθερού φορολογικού συστήματος για οποιονδήποτε τολμά να ασκήσει επιχειρηματική δραστηριότητα. Βέβαια, για να είμαστε δίκαιοι, ούτε για τους μισθωτούς υπάρχει κάτι το σταθερό. Κάθε 1η Ιανουαρίου όλοι ψάχνονται για το τι ακριβώς ισχύει για τα εισοδήματα που θα αποκτηθούν μέσα στο έτος και γύρω στο Πάσχα (στην καλύτερη περίπτωση) ή το καλοκαίρι (η συνηθέστερη περίπτωση) μαθαίνουν τι θα ισχύσει αναδρομικά από την 1η του έτους.

Αυτό είναι το φερέγγυο και έντιμο ελληνικό κράτος, που ζητά φορολογική συνείδηση από τους πολίτες του, μισθωτούς, συνταξιούχους ή επιχειρηματίες. Και αν αυτό τύχει να συμβεί σε μια αλλαγή κυβέρνησης, που λόγω προγράμματος έχει εξαγγείλει και αλλαγή φορολογικής πολιτικής, είναι εν μέρει αποδεκτό. Όταν όμως αλλάζουν οι νόμοι, οι εγκύκλιοι, οι ερμηνείες, οι συντελεστές, οι υποχρεώσεις και οτιδήποτε έχει σχέση με τη φορολογική πολιτική και τις υποχρεώσεις των πολιτών και των επιχειρήσεων με ταχύτητες formula Ι, τότε κάτι είναι βαθιά άρρωστο στο βασίλειο της Δανιμαρκίας.

Σε ένα τόσο απλό και ξεκάθαρο (στη λειτουργία του) επάγγελμα, όπως αυτό του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή, η φορολογική αρχή θέλει να κρατά σε ασάφεια (καθόλου… δημιουργική) θέματα όπως ο τρόπος φορολόγησης, τα εκδιδόμενα παραστατικά, η παρακράτηση φόρου, τα εκπιπτόμενα έξοδα και ένα σωρό άλλες πτυχές, που μόνο λεπτομέρειες δεν είναι. Και αν αυτά ακούγονται υπερβολικά, είσαστε σίγουροι π.χ. για τις εκκαθαρίσεις προμηθειών που εκδίδονται μεταξύ διαμεσολαβητών ή για την περίφημη παρακράτηση (πότε και για ποιους ισχύει) του 20%;

* Πότε επιτέλους θα σταματήσει αυτό το γαϊτανάκι; Πότε το μπιλιάρδο στην πλάτη του κάθε μορφής
φορολογούμενου, μισθωτού ή επαγγελματία, θα λάβει τέλος;*

Και τόσα άλλα… Αφορμή για τις σκέψεις αυτές στάθηκε η πρόσφατη εγκύκλιος ΠΟΛ.1047/12.2.2015 με θέμα: «Διευκρινίσεις επί των διατάξεων των περιπτώσεων β’ και στ’ της παρ.2 άρθρου 12 ν.4172/2013». Ναι, σωστά διαβάσατε, η εγκύκλιος 1047/12- 2-2015 παρέχει διευκρινίσεις για τα όσα αναφέρει η εγκύκλιος 1120/25-4-2014, δηλαδή 10 ολόκληρους μήνες μετά την ισχύ της και αφού έκλεισε και ένα φορολογικό έτος και υπεβλήθησαν οι δηλώσεις. Ας είναι όμως. Τι λέει η νέα εγκύκλιος; Ότι το εισόδημα των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών είναι εισόδημα από εμπορικές επιχειρήσεις και από εδώ και στο εξής εξαιρούνται οι Ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές, όπως και άλλες κατηγορίες επαγγελματιών, από τη δυνατότητα να φορολογούνται ως μισθωτοί, ακόμη και αν ισχύει η προϋπόθεση της αμοιβής (κατά 75%) από έναν εργοδότη.

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Βαθμολογία Αναγνωστών 0 Ψήφοι